Schipperscoop Historische Zeilvaart Harlingen


William Boothstraat 2 8861 TL Harlingen
0517413242 Klik om te bellen

Over Schipperscoop Historische Zeilvaart Harlingen

Wandelend door Harlingen, langs de oude havens, vind je de originele Nederlandse Zeilvloot van vorige eeuwen weer terug. Klippers, tjalken, aken; alles wat in een ver verleden met vracht over de Nederlandse wateren zeilde ligt nu klaar om mensen een onvergetelijke tijd te geven.

Je kunt de schepen huren, met vrienden, familie, je bedrijf,  voor bijvoorbeeld een dag, een dagdeel, een weekend of langer.

 Maar je kunt ook samen of alleen een arrangement boeken.

Aan boord van één van de zeilschepen organiseren wij bijzondere arrangementen.

24 uur verblijven op het Wad. In deze 24 uur gaat je alle aspecten van de Waddenzee ontdekken. Rond het middaguur scheep je in. Daarna vaart het schip de haven uit en de zeilen worden gezet. Na een mooie zeiltocht gaat het anker ervoor op de plaats waar het schip gaat droogvallen. Op een mooie zomeravond lig je met het schip even later op een enorme zandbank en kun je een wadwandeling maken.

Als het donker is komt het water terug en na een tijdje drijft het schip weer. Met het geluid van kabbelend water val je in slaap. In de vroege morgen valt het schip nog een keer droog en kun je het Wad nogmaals beleven op een vroege zomermorgen.

In de loop van de morgen komt het schip weer los en zeilt u terug naar Harlingen.Tijdens je verblijf aan boord wordt er in de kombuis voor de inwendige mens gezorgd.

 Wil je bijvoorbeeld een dagje op stap dan is een “droogvalarrangement” een bijzondere beleving. Je scheept ’s morgens in en zeilt dan naar een (toekomstige) zandplaat midden op de Waddenzee. Het anker gaat erin en langzaam zie je met de ebstroom het water verdwijnen. Een schitterend wandelgebied ligt voor je klaar. Een gids geeft uitleg over alles wat leeft in en op het Wad. Als het water weer terugkomt  wordt het eten bereid en zeil je met een zeer voldaan gevoel van een lange relaxte vakantie weer terug naar de haven van Harlingen.

 Dit is maar en greep uit mogelijkheden die de zeilvloot van Harlingen te bieden heeft.

Het is “een beetje terug in de tijd” met een modern comfort. Want de hangmatten en de wastobbe zijn al lang verdwenen om plaats te maken voor comfortabele hutten en sanitair zoals je het thuis hebt. In de goed ingerichte kombuizen is het goed koken en na een dag buiten is het heerlijk ontspannen in de gezellige dagverblijven.

Wil je eens kennismaken met de zeilschepen? Kijk op www.historischezeilvaart.nl en mail of bel ons voor de mogelijkheden.

Schipperscoop Historische Zeilvaart Harlingen in het kort

Soort boot

Platbodem zeilschip
Zeilboot

Boot voor aantal personen

11 t/m 15 personen
16 t/m 30 personen
4 t/m 8 personen
8 t/m 12 personen
Meer dan 30 personen
T/m 4 personen

Catering mogelijk

Ja

Varen door de schipper mogelijk

Ja

Speciale arrangementen mogelijk

Ja

Onze locatie

Schipperscoop Historische Zeilvaart Harlingen


William Boothstraat 2 8861 TL Harlingen
0517413242 Klik om te bellen