Wat doen we dit jaar met onze vakantie?

Steeds meer vakantiegangers ontdekken dat ze voor een plezierige vakantie niet per sé naar het buitenland hoeven. Zoveel van ons land dat we nog niet gezien hebben. Heeft u al eens geprobeerd Nederland vanaf het water te bekijken? U bekijkt Nederland met héél andere ogen en komt volledig tot rust midden in het grootste water- en natuurgebied, het ’Groene Hart’ van Nederland.

Er is een ruime keus aan vaarroutes om het ‘Groene Hart’ per boot te verkennen. Bijna iedereen weet dat u een sloep kunt huren voor kleinere routes. Maar hoeveel mensen weten niet dat er ook motorjachten gehuurd mogen worden om daarmee een heel weekend, midweek, week of zelfs weken te gaan varen door ons mooie landschap. Ook als u nooit gevaren heeft kunt u een motorjacht besturen. U heeft geen vaarbewijs nodig!

Beleef Nederland vanaf het water
Vanaf het water kunt u langs rieteilanden en ongerepte natuur genieten van wonderschone plassen zoals het Braassemermeer, Wijde Aa, Kager Plassen, Westeinder Plassen, Loosdrechtse Plassen en de Nieuwkoopse Plassen. ‘Een Oase van rust in de Randstad’. U kunt varen over de Oude Rijn, de Vecht, Hollandse IJssel, de Amstel en diverse andere rivieren.

Deze rivieren brengen u naar prachtige historische steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Utrecht, Haarlem, Delft en Den Haag zonder parkeerproblemen en files. U vaart door het centrum van deze steden, waar u kunt aanleggen en overnachten. Probeert u het eens en beleef Nederland vanaf het water en bekijk ons eigen land eens van een andere kant.

Op June 30, 2011